Primera valoració d’Independència i República – Primàries Catalunya, passades les eleccions municipals del 26 de maig.

Cal dir-ho clar i d’entrada: no hem assolit l’objectiu desitjat d’entrar a l’Ajuntament per representar la veu d’aquells que, com nosaltres, no se senten representats pels partits independentistes que teníem a l’Ajuntament. Estàvem i estem segurs que són bastants més que els 1.179 vots que hem obtingut, però segurament molts d’ells no sabien ni que existíem i, per tant, no ens podien votar.

Aquest cop, entrar a l’Ajuntament no ens ha sigut possible, i segurament no ho ha sigut per múltiples causes. El poc temps, els poquíssims recursos i l’escassa cobertura mediàtica, ens han impedit poder arribar a la majoria dels sabadellencs independentistes. Malgrat els nostres esforços, segurament molts d’ells no han arribat a conèixer la nostra candidatura ni els nostres objectius.

Altres, que sí que ens han conegut, han optat ben lícitament per algun dels tres partits establerts i ho han fet amb convicció. Els felicitem pels seus resultats i també per haver apostat per aquell projecte en què creuen.

Respecte a tots aquells que sabem que sentien interès per la nostra proposta però que han decidit finalment fer “vot útil”, els diem tan sols que l’argument del vot útil és sempre un parany ben paradoxal: probablement ha sigut la manca de coratge i confiança d’uns pocs el que ha deixat sense representació la fermesa de molts.

No obstant, intentar-ho ha valgut la pena i continuarà valent la pena perquè implicar-se socialment per lluitar per allò en què creus sempre val la pena. No és mai en va.

Continuem creient, avui i demà igual que ahir, que sense una veu com la nostra que representi l’esperit transversal i integrador de l’independentisme, la regeneració democràtica de les primàries obertes i que no defugi el mandat del Primer d’Octubre, l’Ajuntament és coix. La representació independentista a l’Ajuntament és incompleta, i caldrà seguir treballant per esmenar un dèficit com aquest.

Continuem defensant que el millor actiu que tenim per fer efectiva la República proclamada és la unitat. La unitat no només d’acció sinó també electoral. Les coalicions les hem de fer entre els independentistes si volem no només fer efectiva la República, sinó també fer de debò polítiques revolucionàries que suposin una implicació real i responsable del poble i una democràcia realment participativa (llistes obertes, sense populismes ni falses promeses, que tracti els ciutadans com a persones adultes amb criteri…).

No volem acabar sense deixar constància de l’enorme agraïment cap a totes aquelles persones de Sabadell que ens han fet confiança tot i els cants de sirena que deien que votar-nos era arriscar-se a perdre el vot. El món, quan es mou, el mouen els coratjosos que arrisquen i que es mantenen ferms en les seves conviccions sense importar-los els mals auguris, sempre interessats. I un agraïment molt especial per als valents que han estat disposats a formar part de la candidatura i/o ajudar-nos de manera totalment desinteressada per fer arribar el projecte al màxim nombre de sabadellencs i sabadellenques. Moltes, moltes gràcies!

Finalment, felicitem sincerament ERC, Junts per Sabadell i la Crida pels resultats obtinguts. Per part nostra seguirem treballant pels dos objectius que ens vam proposar en presentar-nos:

  1. Unitat independentista per fer efectiva la República proclamada.
  2. Democràcia real i des de l’arrel: llistes obertes, participació real i directa, garantir equitat entre totes les iniciatives polítiques, praxi política basada en el coneixement, el debat, la reflexió compartida, i la presa de decisions, sense sectarisme, ni exclusions, ni demagògia, ni joc brut…

Aquesta és només una primera valoració. Un cop hàgim analitzat a fons i entre tots els resultats, farem públiques la conclusions definitives.

 

Independència i República – Primàries Catalunya

Sabadell, 27 de maig del 2019

Comparteix
Escriu-nos!
Instagram