PER QUÈ INDEPENDÈNCIA I REPÚBLICA – PRIMÀRIES CATALUNYA!!

Per a aquestes eleccions municipals, m’hauria agradat que hi hagués una única candidatura que aplegues totes les opcions independentistes. Els esforços de l’ANC en aquest sentit han estat inútils. La “partitocràcia”, el sentit partidista i la voluntat de poder de les diferents formacions, no ho ha fet possible.

Des del primer moment, la iniciativa de PRIMÀRIES CATALUNYA em va sembla molt interessant. Persones independentistes que de manera voluntària decideixen participar i els ciutadans interessats les voten per tal de formar una llista de candidats amb coincidències i, sobretot, amb diversitat i transversalitat. I m’hi vaig presentar. Aquesta manera de fer política és diferent, lluny de la decisió d’unes cúpules que ens ho donen tot fet com si fóssim nens petits.

Hi ha molta gent decebuda, que no entenem el camí escollit pels partits tradicionals. Diuen que ara no és el moment, que s’ha d’eixamplar la base, que calen més referèndums …. Hem vist com el sectarisme ha fet fer passos endavant, al costat i en totes les direccions possibles menys en el de la unió. I la voluntat dels que vàrem anar a votar el primer d’octubre on la deixen?. Semblen més interessats en seguir pactant (no sé què exactament?) i conservant les cadires que en dur a terme el mandat de les urnes. Bé, aquests vots perduts ja tenim una alternativa: INDEPENDÈNCIA I REPÚBLICA – PRIMÀRIES CATALUNYA.

Les coincidències son clares. Tots som independentistes, disposats a fer tot el possible per a la implementació del primer d’octubre, Volem estat propi i que sigui en forma de república. Volem treballar per Sabadell però ho volem fer canviant les regles del joc.

A l’hora de treballar per Sabadell, les diferències ens fan forts. Som una candidatura de gent molt diversa tan professionalment com ideològicament. No pretenem seguir unes directriu que vinguin d’una cúpula i que coartin la nostra participació i iniciativa. Volem parlar, dialogar, informar-nos i decidir amb coneixement. Volem fer-ho amb la participació de tots els ciutadans i ciutadanes. Sabadell té un teixit associatiu que ens pot aportar molt sobre el que ens hem de recolzar.

Tenim propostes que posem a debat dels ciutadans i ciutadanes. Som els que vivim a Sabadell els que hem de definir com volem que sigui la nostra ciutat. Son les associacions i entitats, de les quals Sabadell n’és molt rica, les que han d’empènyer i decidir com volem que sigui la nostra ciutat en el futur. Hem d’agafar les regnes del nostre futur i no deixar-lo en mans dels partits. A partir d’aquí, volem elaborar una visió de ciutat que depassi el cicle electoral de 4 anys i ho volem fer amb la participació del màxim de ciutadans interessats i que s’hi vulguin involucrar. No em preocupa guanyar les eleccions d’aquí 4 anys, m’interessa més ajudar a construir la ciutat que volem en un futur. És l’avantatge de no dependre de consignes de partit, ni de bancs, ni de cap altre grup de pressió.

Tots estarem d’acord que volem una ciutat més amable, socialment equilibrada i cohesionada, amb habitatge per a tothom, respectuosa amb el medi ambient, etc. Però el més important és com ens organitzem per posar-nos d’acord per tal de dissenyar un programa que assoleixi el màxim d’objectius possible. Hem de ser realistes i no començar a llançar propostes que fan més bonic el programa electoral però que no sabem si es podran complir. Nosaltres ens comprometem a mantenir obert el contacte amb els ciutadans i a rendir-ne comptes. Les propostes i les decisions preses per la ciutadania han de ser determinants en l’acció municipal.

Ens hem marcat un camí que no acaba en aquestes eleccions i que sabem complicat. És la nostra ciutat i els que hi vivim hem de decidir com la volem.

MONTSE BERBEL

Formo part de la candidatura INDEPENDÈNCIA I REPÚBLICA – PRIMÀRIES CATALUNYA. Ens presentem a les eleccions municipals dels 26 de maig de 2019.

Comparteix
Escriu-nos!
Instagram